Web portali

Online pravna pomoć

Direktna online pravna pomoć

Web hosting

Pratite nas

MAPA NAŠE LOKACIJE

Ankete

Šta mislite kako bi se mogao povečati uticaj žena u političkom i javnom životu BiH?
 

Ostale informacije

Dobro došle/i
Ženska mreža BiH - Saopštenje za medije - 28.08.2014. Print E-mail
Thursday, 28 August 2014 16:27

Članice Ženske mreže BiH osuđuju prijedlog SDP-a za skraćivanje porodiljskog odsustva koji je iznijela Besima Borić, zastupnica u Federalnom parlamentu BiH, a koji je objavljen u dnevnim novinama „Oslobođenje“ 26.08.2014. godine u članku pod nazivom „SDP-ova politika rada i socijalne politike: skratiti porodiljsko odsustvo“. Detaljnije...

 
Pozivno pismo - Vitez, 01.09.2014. Print E-mail
Thursday, 28 August 2014 16:21

PROGRAM ODRŽIVOSTI CIVILNOG DRUŠTVA U BIH (CSSP) KONSULTACIJE O DISKRIMINACIJI I DRUŠTVENOJ ISKLJUČENOSTI ŽENA

Udruženje Žene Ženama i Žena Trnova pozivaju Vas na sastanak konsultacija u Vitezu pod radnim nazivom: Razumjevanje problema žena.

Sastanak će se održati 01.septembra 2014 godine. u Vitezu, u Franšizom centru sa početkom u 17h. Detaljnije...

 
Informativna kampanja Medica Zenica Print E-mail
Sunday, 10 August 2014 08:51

Dragi prijatelji/ice, partneri/ice i podržavatelji Medice Zenica, Medica Zenica pokreće informativnu kampanju za preživjele ratnog silovanja i seksualnog nasilja u Bosni i Hercegovini, s obzirom da iskustva „Medice“ Zenica u 22.godišnjem radu sa preživjelim ratnog silovanja i seksualnog nasilja, govore da žene nisu dovoljno informisane, ne znaju gdje, kako i na koji način ostvariti svoja prava, a što je pokazatelj i samo 779 ostvarenih statusa civilne žrtve rata. Naglašavamo da do sada nije sprovedena opsežna informativna kampanja kako da preživjele ostvare svoja prava.

Kampanja će trajati u periodu od 15.08.2014.godine do 15.10.2014.godine, a informativni radio i televizijski spotovi će biti emitovani i na radio i TV stanicama u Bosni i Hercegovini. Medica Zenica poziva i vas da se pridružite i podržite kampanju tako što ćete radio i televizijske džinglove za koje zbog tezine dokumenata ispod dostavljamo link, u periodu kampanje objaviti i na vašim zvaničnim web stranicama, te informisati preživjele.

https://www.dropbox.com/sh/1lkti6kf4vz2zr7/AAB-L9bEtipcc-F0NAoVfajfa?n=225962650

Lijep pozdrav,
mr.sci. Sabiha Husic, direktorica
Irma Siljak, asistentica programa

 
Through the window -New book Print E-mail
Wednesday, 06 August 2014 13:04

KINSHIP AND ELOPEMENT IN BOSNIA AND HERZEGOVINA

Keit Doubt

Wittenberg University, Ohio Read more...

 
U Mostaru održan sastanak o temi “Razumijevanje problema žena” Print E-mail
Friday, 01 August 2014 03:03

Womennet: Konzultacije o diskriminaciji i društvenoj isključenosti žena

MOSTAR, 31.07.2014. – Organizacija ‘Žene ženama’ u partnerstvu sa ‘Ženom Trnova’ u Mostaru je održala sastanak o temi “Razumijevanje problema žena”, a provode projekt “Womennet: Konzultacije o diskriminaciji i društvenoj isključenosti žena”.

Članak objavljen u Dnevnom listu

 
Najava događaja Print E-mail
Thursday, 31 July 2014 05:41

Žene ženama u partnerstvu sa Ženom Trnova provode projekat „Womennet: Konsultacije o diskriminaciji i društvenoj isključenosti žena“ u okviru Programa održivosti civilnog društva u BiH (CSSP) kojeg implementiraju Centri civilnih inicijativa (CCI) i Centar za promociju civilnog društva (CPCD) uz finasijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Britanske ambasade u BiH, s namjerom da se uspostavi bosanskohercegovača baza o konsultacijama za eliminaciju diskriminacije i društvene isključenosti žena.
Jedno od osnovnih pitanja kojima se projekat bavi jeste i stvaranje jake međuprofesionalne saradnje na više nivoa (vladine institucije, nevladine organizacije i multisektorske mreže, biznis sektor, akademska scena, mediji i građani), između žena i muškarca koji/e imaju dugogodišnje iskustvo (osobno ili/i profesionalno) kada su u pitanju diskriminacija i društvena isključenost žena.
Područje međuprofesionalne suradnje još uvijek nije dovoljno iskorišteno kada govorimo o stvaranju društvenih veza između svih zainteresiranih subjekata (organizacija i ljudi) ali i načina njihove saradnje bilo da se radi o identifikaciji postojećeg stanja ili prepoznavanju i imenovanju problema sa kojima se žene susreću svakodnevno u privatnom i javnom životu.

U tu svrhu, Udruženje Žene Ženama i Žena Trnova pozivaju Vas na sastanke konsultacija pod radnim nazivom: Razumjevanje problema žena

  • u Mostaru - 31. jula 2014. godine, u hotelu Bristol, u 10h
  • u Prijedoru - 07. augusta 2014. godine, u prostorijama Udruzenja Nada, ulica kralja Aleksandra broj 20, u 10 h
  • u Livnu - 08. augusta 2014. godine, Hotel Park, u 10h
 
Why I stand with the people of Gaza Print E-mail
Monday, 28 July 2014 22:51

Read more...Naomi Wolf, author of many books, wrote the following on Facebook yesterday. It is being widely shared; she gave us permission to publish. Wolf is part of a rising chorus of folks who are describing the latest Israeli onslaught as genocide: "Challenged below for why I am mourning genocide in Gaza. I mourn genocide in Gaza because I am the granddaughter of a family half wiped out in a holocaust and I know genocide when I see it. More...